Loading...

Wie aan een schaapskooi denkt, denkt gauw aan schapen. Maar zaterdag 28 en zondag 29 september zijn niet alleen schapen te bewonderen, maar ook vele vliegers .
Stichting Vliegerfeest Twente(rand) organiseert dan voor de zesde keer een internationaal vliegerfeest in Dinkelland.
De organisatie, bestaande uit Jan en Marga Grutterink en Herman en Ina Plattje (Twentse VliegerVrienden) nodigen verschillende vliegeraars uit binnenland en buitenland uit om hun mooie en indrukwekkende vliegers te tonen in Denekamp. Als het weer meewerkt zal de lucht boven Schaapskooi Stroothuizen een gekleurde lucht zijn met verschillende soorten en afmetingen vliegers. De vliegers staan niet alleen in de lucht, wandel eens op uw gemak rond het veld en geniet van alles wat er rond om het vliegerveld te zien is.

Zaterdag is het terrein open vanaf 10.30 uur en zaterdagavond rond 20.30 uur is er weer het “nachtvliegeren”. U kunt dan verschillende vliegers zien die met lichtjes of met reflecterend band voorzien zijn. Als men dan met een zaklamp op de vliegers schijnt, zijn de mooiste creaties te zien in de lucht. (afhankelijk van de wind). U kunt ook gezellig een rondje om het vliegerterrein lopen en de verlichte creaties in de lucht en op de grond aanschouwen .

De volgende dag, zondag 30 september, is het terrein om 10.30 uur toegankelijk voor het publiek en is er tot 17.00 van alles weer te beleven. Vele vliegers in de lucht als ook op de grond, kinderen kunnen net als zaterdag weer vliegertjes maken en snoepjes vangen en op het terras kunt u genieten van een kop koffie met eigen gebakken gebak, een glas fris, wijntje of een koud pilsje. Natuurlijk kunt u blijven eten, eigen gebakken pannenkoeken en als toetje een ambachtelijk ijsje.

U leest het, een gezellig uitje voor jong en oud en wij hopen u zaterdag 28 en zondag 29 september te zien op het vliegerterrein bij de Schaapskooi Stroothuizen aan de Stroothuizerweg 37 in Denekamp.

Entree en parkeren gratis.

Hieronder kunt u de deelnemers zien die zijn uitgenodigd voor de zesde editie van Vliegerfeest Dinkelland.

ADRES